Reiki - Wat is dat?  

 

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van het Usui Systeem is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterReiki is een Japans woord dat "Universele Levensenergie" betekent, de energie waaruit alles is opgebouwd. Anders gezegd: deze levensenergie (Reiki) bevindt zich altijd om ons heen en ook wíj zijn er uit opgebouwd.

Het Usui Systeem van Natuurlijke Genezing gebruikt deze energie door overbrenging door zachte aanraking (handoplegging) ten behoeve van genezing en spirituele groei. Hoewel veelal gebruikt voor genezing of ondersteuning daarvan, hoef je namelijk niet ziek te zijn om de rijkdom van Reiki in je leven te laten stromen; je kunt en mag de energie natuurlijk ook gebruiken om wat "goed" is in je leven "Goed" te houden en zelfs te verheffen tot "Beter". Dit laatste is zelfs aan te bevelen.

Aanvankelijk werd geen naam gebruikt en werden omschrijvingen als "Universele Energie", "Godkracht", "Kosmische energie", e.d. gebruikt. Reiki grandmaster Takata heeft de naam Reiki voor het eerst geďntroduceerd.

Velen over de hele wereld zijn het er inmiddels over eens dat "Universele Levensenergie" slechts een summiere omschrijving is van de buitengewone kracht van Reiki. 
 

 

 

© 1994-2007 - Philip Secreve / SK - Reikicentrum

  Naar Boven