Reikibehandeling: Hoe wordt behandeld?   

  

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van het Usui Systeem is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterBehandeling door handoplegging
Reiki wordt door de behandelaar doorgegeven door handoplegging, waarbij sprake is van lichte aanraking. Wanneer aanraking niet wenselijk, onmogelijk, ondoenlijk is, dan wordt vlak boven de huid of de kleding behandeld. Denk hierbij aan situaties als brandwonden, heftige ontstekingen die de warmte van handen en energie nauwelijks verdragen, open wonden waarbij besmettingsgevaar aanwezig is, enz..
Bij vlak boven huid of kleding behandelen moet je denken aan 1 of enkele centimeters afstand.

Basisposities voor de behandeling
Het Usui Systeem kent een aantal basisposities voor de behandeling, te weten: (voorzijde) Ogen, Oren, Slapen, Achterhoofd, Hoge Borstkas streek, Lage Borstkas streek, Midden van de Buik en (achterzijde) Achterhoofd-Nek, Bovenkant schouders, Onderkant schouderbladen, Nierstreek (hoge onderrug streek) en Stuit-Bilstreek.
(Nb.: t.z.t. zullen onder "Behandelposities" de basisposities uitgelegd en met foto's toegelicht worden)

Naast deze basisposities van het Usui-Systeem kan de ervaren behandelaar gebruik maken van een aantal toegevoegde posities; in regel doet hij/zij dat, omdat deze in de praktijk hun nut bewezen hebben. 

Wat (en hoeveel) wordt behandeld met Reiki:
Bij de behandeling wordt - bij voldoende beschikbare tijd - altijd een zo volledig mogelijke behandeling gegeven, ongeacht kwaal, probleem, werkgebied, enz. Bij klachten in specifieke gebied van het lichaam zal dus een volledige behandeling gegeven worden met extra aandacht voor het "probleem"- gebied. 
De reden: wanneer je bijv. een maagzweer hebt, dan is alleen de maag behandelen doorgaans het behandeling van het gebied waar de onbalans zich ķit. Gůed om extra te behandelen dus, maar de oorzaak van de maagzweer zal niet zelden gevonden worden in het teveel "kopzorgen" hebben, ed.. Vandaar altijd zo volledig mogelijk behandelen.

Aanraking met Respect!
De behandeling geschiedt door aanraking; wrijven of "kneden"zoals bijv. bij massage zijn geen onderdeel van de behandeltechniek. Wanneer de behandelaar hiervan gebruikt maakt, dan is voor een combinatie gekozen van Reiki en bijvoorbeeld massage. Dit dient m.i. echter in overleg met de cliŽnt te gebeuren. Want massage is geen onderdeel van de behandelvorm.

Reiki werkt Šltijd en laat zich niet hinderen door kleding, metalen voorwerpen, kunststoffen, magnetische velden, gips, verband, noem maar op.
Voor de ontspanning van de cliŽnt kan het bevorderend werken als gemakkelijke en niet knellende kleding gedragen wordt, geen knellende broekriem, enz.

Van ontkleden is echter geen sprake! Men behandelt met de kleding aan. Reiki werkt echt niet beter bij toepassing op de blote huid! Wanneer je een Reiki-behandelaar tegenkomt die dat beweert (beter werken als je je uitkleedt), dan raad ik je aan zo snel mogelijk te vertrekken!
Want... welke motieven ook: ethisch is het onverantwoord en het past in het geheel niet bij de zuiverheid van Reiki!
Wanneer gekozen is voor massage waarbij tegelijk Reiki gegeven wordt, dan gelden slechts voor de massage mogelijk andere criteria...

Metaal en sieraden afdoen voor een behandeling?
Reiki laat zich ook niet hinderen door metalen armbanden, sieraden, etc.. Deze gedachte is veelal afkomstig uit vergelijking met andere energiesystemen, waarbij dergelijke voorwerpen bijv. de electro-magnetische velden en kracht van de energiestroom beÔnvloeden. 
Reiki moet in deze zin echter niet vergeleken worden andere energiesystemen; Reiki werkt ongeacht metaal, sieraden, enz. en onverminderd van kracht.
Dus.... afdoen hoeft eigenlijk alleen als ze je bij jouw behandeling hinderen of als de behandelaar in de weg zitten bij het behandelen. Denk bijv. aan haarclips waar je op ligt tijdens de behandeling, sierraden met uitstekende pennen, etc.. Het gaat hierbij dus om ongemak tijdens de behandeling.

  

 

© 1994-2007 - Philip Secreve / SK - Reikicentrum

  Naar Boven