Usui Reiki Systeem - de oorsprong   

 

Japans Symbool voor Reiki. Het Usui Reiki-systeem is rond 1900 opnieuw vorm gegeven door dr. Mikao Usui. In de lineage - de afstammingslijn - van het Usui Systeem is de "Reiki-fakkel" doorgegeven via Chujiro Hayashi en Hawayo Takata aan Phyllis Lei Furumoto, de huidige Reiki-GrandmasterHet systematisch gebruik van Reiki heeft altijd al bestaan, wat blijkt uit het feit, dat de Reiki-karakters en Reiki-symbolen terug te vinden zijn in 2500 jaar oude Sanskriet-geschriften en Japanse tekens. 

Dr. Mikao Usui, grondlegger van het tegenwoordig bekende "Traditional Usui System of Natural Healing" (of Usui Shiki Ryoho), ging rond 1900 - daartoe "uitgedaagd" door zijn theologiestudenten - op zoek naar de wijze van genezing door handoplegging waarmee ook ten tijde van Boeddha en Jezus al mee werd gewerkt. Wij weten via mondelinge overlevering dat dr. Usui aan het eind van de negentiende eeuw in Kyoto les gaf.

Na een jarenlange speurtocht vond hij de beschrijving van de werkwijze in nog nooit eerder vertaalde oorspronkelijke Sanskriet geschriften. Maar deze kennis stelde hem nog niet in staat om er ook mee te kunnen werken. 
Usui kreeg daartoe zelf zijn "initiaties" (afstemmingen) aan het eind van een 21 dagen durende meditatie- en vastenperiode op een heilige berg in Japan. 
Daarmee is het Dr. Mikao Usui in het begin van deze eeuw toegestaan het Reiki-systeem opnieuw vorm te geven. Aan dit systeem werd later de naam "Usui System of Natural Healing" (Usui Shiki Ryoho) gegeven. 

Door o.a.  onderzoek, studie en reizen ontwikkelde hij de genezingsmethode die vorm gegeven is in het Reiki-systeem en hij besteedde zijn verdere leven toepassen en onderwijzen van de Usui-methode .  

 

 

 
 

 

1994-2006 - Philip Secreve / SK - Reikicentrum

  Naar Boven